nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

14.11.2016 Week van de Smaak neemt je mee naar 'de smaak van toen'

Van 10 tot 20 november 2016 vindt in Vlaanderen en Brussel de tiende editie van Week van de Smaak plaats. Tijdens die week organiseren verschillende besturen en verenigingen een activiteit rond eetcultuur en smaak. Het programma telt dit jaar maar liefst 240 activiteiten, allemaal met als thema ‘de smaak van toen’: over iconische gerechten, maaltijden met belangrijke historische betekenis, bijzondere ingrediënten uit de mythologie, grootmoeders keuken, enzovoort. Participatie, ontmoeting en beleving staan zoals elk jaar centraal.

Week van de Smaak is een jaarlijks terugkerend publieksevenement georganiseerd door vzw Vol-au-vent. Lokale besturen, particulieren en kleine verenigingen worden telkens opgeroepen om een activiteit te organiseren rond een centraal thema. Dat thema luidt dit jaar ‘de smaak van toen’. Een goede keuze, getuige daarvan de 240 tentoonstellingen, proeverijen, workshops, buurtfeesten, enzovoort, die het programma telt. 

Net als de voorbije jaren wordt dit programma aangevuld met een groter initiatief, gecoördineerd door Vol-au-vent in samenwerking met een partner. Deze keer is dat de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij van West-Vlaanderen (POM) en haar Huis van de Voeding in Roeselare. Geïnteresseerden kunnen er een culinaire voorstelling bijwonen waarin vijf auteurs het hebben over hun smaakherinneringen. 

Op Veldverkenners.be, ons platform voor het brede publiek, vind je een kleine selectie van activiteiten. Het volledige programma vind je op weekvandesmaak.be.   

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via