nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

16.11.2017 Week van de Smaak reflecteert over de smaak van morgen

Van 16 tot 26 november 2017 vindt in Vlaanderen en Brussel voor de elfde keer Week van de Smaak plaats, een cultureel evenement dat mensen wil samenbrengen rond smaak en eetcultuur. Het thema dit jaar is De Smaak van Morgen. Wordt duurzaamheid en gezondheid belangrijker? Komen er revolutionaire bereidingstechnieken op ons af? En beïnvloeden andere culturen onze eetgewoontes? Dat zijn de vragen die centraal staan. Zo’n 250 lokale activiteiten en een rondreizende Markt van Morgen moeten een antwoord bieden.

Week van de Smaak wordt al voor de elfde keer georganiseerd door Vol-au-vent vzw. Zoals steeds lanceerden zij in het voorjaar een thema en riepen ze bedrijven, verenigingen, gemeenten, scholen enzovoort op om tijdens Week van de Smaak activiteiten rond dat thema te organiseren. Die oproep leverde dit jaar een programma met ongeveer 250 activiteiten op, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Zo kan je in Kortrijk bij gastgezinnen van niet-Belgische origine aan tafel schuiven, wandel je rond Roeselare een belevend en interactief voedingsparcours, maak je kennis met de smaak van insecten in Gent en Antwerpen, leer je vegetarisch koken in Bree en kook je met voedseloverschotten in Geetbets.

Dit programma wordt aangevuld met een overkoepelende actie: een rondreizende Markt van Morgen, waarop ondernemers hun vernieuwende en toekomstgerichte producten in de kijker zetten. De markt komt achtereenvolgens naar Hasselt (16/11), Brugge (17/11), Gent (20/11), Antwerpen (21/11), Brussel (22/11) en Leuven (23/11). Standhouders zijn onder meer Omegabaar (aquacultuur), Mealhero (slimme stomer met gezonde foodboxen), Sympli Good Food (plantaardige producten) en Bureau/Cuisine (culinair co-werkhuis).

Tot slot daagt de organisatie iedereen uit om eens “ergens anders” te eten, er een foto van te nemen en die foto te delen op sociale media met de hashtag #weekvandesmaak.

Het volledige programma vind je op www.weekvandesmaak.be.  

Bron: eigen verslaggeving

Volg VILT ook via