nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

14.11.2014 Week van de Smaak serveert vis, insecten en restjes

Minister van Landbouw en Visserij Joke Schauvliege gaf afgelopen week het startschot van de achtste editie van Week van de Smaak. Centraal dit jaar staan duurzame voeding en Belgische Noordzeevis. Zo wordt in een Smaakmobiel fish & chips op basis van lokale ingrediënten geserveerd, kan je op de Smaakboot genieten van een uitgebreid vismenu en kookt Vlaanderen met restjes. In totaal telt Week van de Smaak (nog tot en met 23 november) 700 activiteiten, die allemaal terug te vinden zijn op www.weekvandesmaak.be.

Nieuw dit jaar is de Smaakmobiel, een caravan waar lokale chefs met lokale ingrediënten hun interpretatie van de traditionele fish & chips bereiden. De mobiel legt een ‘Vistournee’ af die start in Oostende en eindigt in Gent. Verder koken verschillende organisaties tijdens Week van de Smaak met restjes en insecten, in de natuur of op kot.

Schauvliege gaf het officiële startschot van Week van de Smaak door de Smaakboot te dopen, die net als vorig jaar over de Vlaamse wateren vaart terwijl aan boord genoten wordt van een culinaire (vis)lunch. “Week van de Smaak brengt duurzame voeding en onze Belgische visserij dichter bij het grote publiek“, stelt een enthousiaste Schauvliege.

Week van de Smaak wordt gecoördineerd door vzw vol-au-vent. 

Meer info: www.weekvandesmaak.be en www.facebook.com/WeekVanDeSmaak  

Bron: Belga / eigen verslaggeving

Beeld: Week van de Smaak

Volg VILT ook via