nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

02.07.2019 Winnaars Groentevakman 2019 zijn bekend

Vorige week werden de winnaars van Groentevakman 2019 in de bloemetjes gezet. Buurtsuper Alvo Zonhoven en speciaalzaak Fruithuis Minderhout vielen in de prijzen. De wedstrijd, ondertussen al aan zijn zesde editie toe, is een onderdeel van de Beste Versspecialist 2019 en een initiatief van VLAM in samenwerking met Boerenbond, Flandria en Buurtsuper.be. Alle zelfstandige buurtsupers, speciaalzaken en marktkramers konden deelnemen. “Ons geheim? Creativiteit in de groenterayon, wij maken al eens een treinwagon met courgetten en wortelen”, klinkt het bij speciaalzaak Fruithuis Minderhout.

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige zaak, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. “Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel”, aldus VLAM. “En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten.” Met de wedstrijd ‘Groentevakman’ willen VLAM en haar partners de versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om groenten van bij ons in de kijker te zetten.

De deelnemers van de wedstrijd kregen van 27 maart tot en met 1 mei de tijd om hun kandidatuur in te dienen. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen. “Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg een mystery shopper over de vloer”, legt VLAM uit. “Het eindoordeel was in handen van de expertenjury. Zij bezochten zelf de finalisten en kozen de uiteindelijke twee winnaars van Groentevakman 2019.”

De kandidaten werden voornamelijk beoordeeld op de presentatie van hun rayon en hun aanbod van verse, Belgische groenten. “Speciaalzaak Fruithuis Minderhout en Alvo Zonhoven hebben zichzelf en hun groenterayon van hun beste kant laten zien en dat loont: zij mogen zich welverdiend Groentevakman van het jaar noemen”, laat VLAM weten. Zij kregen elk een cheque van 1.000 euro, een winkelreportage in Buurtsuper.be-magazine en exclusieve schorten voor het team.

Groentevakman word je niet zomaar. En zeker geen twee jaar op rij. Alvo Zonhoven mag zich opnieuw Groentevakman van het jaar noemen. “Wij zetten naast een groot aanbod van verse, seizoensgroenten ook sterk in op de marketingtroeven van onze versrayon: klanten worden getrakteerd op leuke weetjes over het groenteaanbod”, klinkt het in Zonhoven. “Om klanten te inspireren, zijn er verschillende recepten beschikbaar. Wie nog niet overtuigd is, laat de smaak voor zich spreken door te proeven van een van de proevertjes.”

Ook speciaalzaak Fruithuis Minderhout levert dagelijks inspanningen om de heerlijke seizoensgroenten van bij ons in de kijker te zetten. “We besteden veel aandacht aan het creatief inrichten van onze rayon, zo hebben we een treinwagonnetje van courgettes, wortelen en radijzen in onze toog”, klinkt het. “En iedere dag verloten we een Flandria-groentemand onder de klanten.”

Bron: eigen verslaggeving

Beeld: VLAM

Volg VILT ook via