nieuwsbrief

Inschrijven op de gratis nieuwsbrief

  
  

07.07.2016 Zuivelreus Danone koopt producent van sojamelk

De Franse zuivelreus Danone neemt de Amerikaanse producent van sojamelk WhiteWave Foods over, het moederbedrijf van Alpro. Het is de grootste overname voor de Fransen sinds 2007. De belangrijkste fabriek van Alpro staat in Wevelgem. Daarnaast heeft de producent van plantaardige alternatieven voor zuivel ook twee fabrieken in Frankrijk en Groot-Brittannië. In totaal werken meer dan 1.150 mensen voor Alpro, waarvan zo'n 800 in België.

WhiteWave Foods is het moederbedrijf van Alpro, met hoofdzetel in Gent. Het van oorsprong Belgische bedrijf kwam in 2009 in handen van WhiteWave Foods, via het toenmalige moederbedrijf Dean Foods. Voorheen behoorde Alpro tot de Belgische voedingsgroep Vandemoortele.

In 2012 werd WhiteWave naar de beurs gebracht en in 2013 stapte Dean Foods volledig uit het kapitaal. Nu koopt Danone WhiteWave Foods. Inclusief schulden heeft Danone er 12,5 miljard dollar voor over. WhiteWave boekte in 2015 een omzet van 4 miljard dollar. Volgens de krant De Tijd is de Franse groep vooral geïnteresseerd in de Amerikaanse activiteiten van WhiteWave, dat gespecialiseerd is in zuivelalternatieven zoals amandel- en sojamelk.

Bron: Belga / De Tijd

Volg VILT ook via